5 ok, amiért a fog ​​implantátum annyira népszerű

2021. szeptember 9.

Ha foghiányban szenved, számos lehetőség (kivehető vagy rögzített fogpótlás?) közül választhat.

 

Egy fog implantátum beültetése sokkal több, mint egyszerű fogpótlás! Segítségével újra magabiztosan mosolyoghat, és egyetlen ételnek sem kell tiltólistára kerülnie. Funkciójában és kinézetében szinte 100%-ban megegyezik az eredeti foggal, így a legjobb megoldást kínálja 1-1 fog, vagy akár egy egész fogsor pótlására.

 

Hogyan kell elképzelni a fogászati ​​implantátumot?

 

A fog ​​implantátum lényegében a foggyökeret helyettesíti. A strapabíró, titániumból készülő csavaros szerkezetet az állkapocscsontba ültetjük be. Erre kerül rá maga a fogmű, azaz a korona, a híd, vagy a kivehető fogsor (stéges fogpótlás, vagyis overdenture). Az úgynevezett osszeointegráció során az implantátum idővel összeépül a csontszövettel, így biztosítva a tökéletes stabilitást.

 

Mikor nem javasolt?

 

A legtöbb páciens alkalmas fogbeültetésre, de előfordul néhány eset, amikor nem javasoljuk a fogászati implantátumot. Bizonyos egészségügyi állapotok, betegségek negatívan befolyásolhatják a beavatkozás sikerességét, vagy a szervezetre nézve jelenthetnek plusz rizikófaktort.

  • erős dohányzás, alkohol- és drogfüggőség (ilyenkor nehezen fenntartható a szájhigiénia)
  • 18 éves kor alatt (a csontozat még fejlődésben van!)
  • ha nem áll rendelkezésre elegendő csontszövet (csontpótlással már nem korrigálható esetek)
  • ha a páciensnél rosszindulatú daganatot diagnosztizáltak
  • súlyos ínybetegség, fogágybetegség esetén sem ajánlott a beavatkozás
  • a kezeletlen cukorbetegség, a véralvadási és vérképzési zavarok is kizáró tényezők

 

A műtétet mindig alapos vizsgálat előzi meg, melyből egyértelműen kiderül, hogy a páciens alkalmas-e a beültetésre (előzetes konzultáció, általános orvosi vizsgálatok, CT, panoráma röntgen…stb.).

 

5 ok, amiért a fog ​​implantátum annyira népszerű

 

#1 A fogászati ​​implantátumok állnak a legközelebb az egészséges, természetes fogakhoz
Az ismerősei meg fognak lepődni, ha megtudják, hogy fogbeültetésen esett át! Egy kis idő elteltével Ön is megfeledkezik majd arról, hogy nem az eredeti fogával éli mindennapjait.

 

#2 Tartós és megbízható megoldás
Az implantátumok – minőségük függvényében, megfelelő ápolás mellett – akár élethosszig tartó megoldást nyújthatnak az elveszített fogak pótlására.

 

#3 Jobb rágóképesség
A műfoggyökér, akárcsak a természetes fog, rögzül az állcsontban. Ennek köszönhetően a rágófunkció 98%-ban helyreállítható, vagyis újra élvezheti kedvenc ételeit.

 

#4 Kényelmes és természetes érzés
Mivel az implantátum gyakorlatilag összeforr a csonttal, nem fogja úgy érezni, hogy egy „idegen test” van a szájában. 

 

#5 Biológiailag kompatibilis anyagból készül
Azaz egyáltalán nem ártalmas vagy mérgező, és a test általában nem utasítja el. A fogbeültetések sikerességének aránya hazánkban nagyjából 95%-ra tehető.

 

Bízza magát a GB Dental szakértő csapatára!

 

Rendelőnkben a legmodernebb fogszabályzó készülékekkel nemcsak gyorsan, hanem kíméletesen zajlik a fogszabályzó kezelés, melynek minden részét az Ön személyes igényeihez igazodva tervezzük meg! Bizonyosodjon meg róla saját maga és kérjen időpontot konzultációra még ma!

 

Fontos számunkra a visszajelzés, ezért is szeretnénk ha kitöltené kérdőívünket.