Az élvezetes otthoni szájápolás

2020. június 6.

A helyes szájápolás kérdésköre örök téma. Most, amikor kicsit több időt töltünk otthon, lehetőségünk van arra, hogy még tudatosabban figyeljünk a megfelelő fogápolási technikákra és az ehhez kapcsolódó elengedhetetlen szokások kialakítására. 

 

Egészségünk is függhet szájápolási szokásainktól

 

Fogaink állapota nagyban meghatározza közérzetünket. Gondoljunk csak arra, hogy egy nem várt fogfájás mennyi kellemetlenséggel jár. Sőt mi több, a fog-és szájproblémák olyan betegségek előrejelzői is lehetnek, amelyek a szervezetünk egészére kihatnak. Éppen ezért nagyon fontos betartani az alapvető szájápolási szokásokat, hiszen ezáltal sok kellemetlenség elkerülhető, valamint a fogorvosi vizitet is kitolhatjuk vele.

 

Fogmosási rutin a #maradjotthon idejére

 

A karantén időszaka alatt sajnos könnyen felborult napi rutinunk. Az a jó szokásunk, hogy munkába indulás előtt fogat mosunk, előfordulhat, hogy az elmúlt időszakban kimaradt. Fontos, hogy ezt a szokást ne hagyjuk el, csak ütemezzük át! Azonban azt mindenképpen tartsuk be, hogy a reggeli elfogyasztása után fél órát várunk a fogmosással.

Az is lehet, hogy semmi kedvünk fogat mosni, a ránk nehezedő kötelességtudat, vagy  éppen lázadó énünk ébredezése miatt. Ennek elkerülése érdekében dobjuk fel fogmosási szokásainkat!

  • Ha már unod a fogmosást, akkor pörögj fel! Fogmosás közben hallgasd meg kedvenc dalodat, vagy nézz meg közben egy vicces videót. Akár a nappaliba is átsétálhatsz, hogy televíziózással szórakoztasd magad ez idő alatt. 
  • Ha fáradt vagy, vagy éppen egy kicsit lusta, akkor moss fogat a zuhany alatt, így két legyet ütsz egy csapásra! 
  • Próbáld ki az elektromos fogkefét, mert ez helyetted végzi el a szükséges mozdulatokat. Illetve az újdonság ereje motiválóan is hat ránk.
  • Emlékeztesd magad arra, hogy miért fontos napi 2x fogat mosni. Keress motiváló képeket a neten, például nézd meg kedvenc hírességed mosolyát ezzel ösztönözve magad!

 

Gondolj bele, hogy napi pár percnyi fogápolás, mennyi kellemetlen fogorvosi beavatkozástól kímél meg. Arról nem is beszélve, hogy a fogmosás az egyik legkifizetődőbb befektetés hosszú távon.

 

Fontos számunkra a visszajelzés, ezért is szeretnénk ha kitöltené kérdőívünket.