A fogkő kialakulásának hatásai

2021. november 11.

A fogkő kialakulása nem csak esztétikai szempontból zavaró, de akár súlyos fogágy-betegségek előszobája is lehet.

 

Ha nem kerül minél hamarabb eltávolításra a fogkő, akkor idővel visszahúzódhat az íny és elsorvadhat, ami végül a fog elvesztéséhez vezethet.

 

Társadalmunkban a fogágy-betegségek szembeötlő problémát jelentenek, ez mind annak a következménye, hogy rossz az emberek szájhigiéniája, nem megfelelőek a minden napi szájápolási szokások, valamint a rendszeres (minimum fél évente)  fogászati konzultációk az átlagnál általában elmaradnak.

 

A foghiány az életkor előrehaladtával, rohamosan növekszik.

 

Számos kutatás bizonyította már, hogy a fogakon létrejövő lepedékek, és a fogkő felelősek a fogíny gyulladásáért, ezután pedig az íny sorvadásáért a további fogágy-betegségek kialakulásáért.

 

Mindez megelőzhető a fél éves kontroll vizsgálaton történő megjelenéssel, ahol kezelni tudják a kezdeti problémát, így a nagyobb fogágy betegségektől meg tudja óvni magát.

 

Bízza magát a GB Dental szakértő csapatára!

 

Rendelőnkben a legmodernebb fogszabályzó készülékekkel nemcsak gyorsan, hanem kíméletesen zajlik a fogszabályzó kezelés, melynek minden részét az Ön személyes igényeihez igazodva tervezzük meg! Bizonyosodjon meg róla saját maga és kérjen időpontot konzultációra még ma!

 

Fontos számunkra a visszajelzés, ezért is szeretnénk ha kitöltené kérdőívünket.