Fontosabb a tökéletes mosoly, mint a tökéletes alak

2019. június 6.

Ezt a kérdéskört az Amerikai Kozmetikai Fogászati Akadémia vizsgálta meg egy tanulmányában, melyben elsöprő többség választotta a tökéletes mosolyt.

 

 

Az amerikai felnőttek 80%-a költene pénzt egy szépséghibájának korrigálására. Ezeknek az embereknek a 62%-a fogainak rendbehozatalát választaná, 48%-uk pedig súlycsökkentésre költené a pénzét.

 

Az amerikaiak 45%-a véli úgy, hogy egy szép mosoly megfiatalítja tulajdonosát. Az öregedés második legnagyobb kihívója a szemek állapota, ezt az opciót 34% választotta. Csak a megkérdezettek 10%-a voksolt az alakformálás fiatalító hatása mellett, míg 6% szerint a láb és 5% szerint a haj állapota a mérvadó.

 

Az 50 évnél idősebbek 54%-a gondolta úgy, hogy a szép mosoly elfedheti az öregedés jeleit. A 18-29 éves fiataloknak viszont csupán 38% véli ugyanezt.

 

“A tökéletes mosoly mindig divatos lesz és ezt ezek az eredmények is bizonyítják.” mondta el az Akadémia elnöke, Dr. Ron Goodlin. “Az esztétikai fogászat szakemberi megnyugodhatnak, mivel szolgálataikra egész biztosan szükség lesz a jövőben is.”

 

A kutatást egy 1018 felnőttet számláló mintán végezték el.

forrás:detal.hu

 

Fontos számunkra a visszajelzés, ezért is szeretnénk ha kitöltené kérdőívünket.