Gócvizsgálat a fogászat területén

2021. december 12.

A góc legtöbbször egy tünetmentes, fertőzött elváltozás.

 

Fertőzés esetén a gócból kórokozók vagy ezek mérgező termékei áramlanak ki, ezzel gyengítve az immunrendszerünket, illetve különféle betegség kialakulásának okozói is lehetnek.

 

A gócok közül is (klinikai tapasztalatok alapján) a fogászati gócok a leggyakoribbak.

 

Fogászati góc a gyökércsúcs körüli elváltozás (ciszta, tályog) a nem megfelelően gyökérkezelt fogak, az elhalt fogak, és a gyulladással együtt járó fogágybetegségek (pl. ínygyulladás).

 

Vérkeringésünkkel a baktériumok a szervezet bármely részére eljuthatnak, ugyanis fogaink nem csak önálló szervek, hanem szoros összefüggésben vannak testünk többi szervével is.

 

Emiatt okoznak a fogászati gócok krónikus vagy akut panaszokat is.

 

Gócbetegségek lehetnek pl. a felső-légúti gyulladások, anyagcsere betegségek, emésztőszervi megbetegedések, bőrbetegségek, hajhullás, szív-és érrendszeri megbetegedések, kötőhártya gyulladás, és még sorolhatnánk.

 

Emiatt nagyon fontos, hogy a gócokkal még rövid ideig sem szabad együtt élni!

 

A fogászati gócokat egy röntgen vizsgálattal egyértelműem ki lehet mutatni, ezután megfelelő kezeléssel, (a fog megtartása érdekében gyökérkezeléssel, vagy a gyökércsúcs eltávolításával) góctalanítani kell a fogat, vagy fogakat.

 

Bízza magát a GB Dental szakértő csapatára!

 

Rendelőnkben a legmodernebb fogszabályzó készülékekkel nemcsak gyorsan, hanem kíméletesen zajlik a fogszabályzó kezelés, melynek minden részét az Ön személyes igényeihez igazodva tervezzük meg! Bizonyosodjon meg róla saját maga és kérjen időpontot konzultációra még ma!

 

Fontos számunkra a visszajelzés, ezért is szeretnénk ha kitöltené kérdőívünket.