Milyen fogszabályozót válasszak?

2020. október 10.

Fogaink egész életünkben velünk vannak, ezért különös figyelmet kell rájuk fordítani: ápolni, alaposan tisztítani és védeni kell őket.

 

A fogszabályozás egy a sok lehetséges opció közül, melyek segítenek rendben tartani a fogainkat. A fogszabályozásnak számos előnye ismert, ezért sem érdemes szükséges rosszként gondolni már rá. A fogszabályozó készüléked csökkentheti a maradandó fogak elvesztésének esélyét, sőt sebészeti beavatkozások is elkerülhetőek általa. Nem mellesleg, ha a fogak egészségesek, akkor a szép mosoly és a helyes fogsor javíthatnak az ember önbizalmán is, és a beszédhibák korrigálásában is szerepük van.

 

Szerencsére az orvostudomány fejlődésének köszönhetően egyre precízebb, kevésbé fájdalmas és sokkal szolidabb fogszabályozó készülékeket fejlesztenek ki. Léteznek olyan módszerek is, melyek szinte láthatatlanul teszik helyre a fogainkat. A láthatatlan fogszabályozó készülékek két típusa a belső fogszabályozó és az aligner típusú készülék: ezeket vizsgáljuk meg következő cikkeinkben alaposabban!