Négy betegből egy nem fogorvosnál fehéríttetné a fogát

2019. november 11.

A tanulmányban 2000 brit állampolgár vett részt.

 

Akiket arról kérdeztek, hogy milyen módon fehéríttetné legszívesebben a fogait. Bár a többség (72%) a fogorvosát keresné fel, több mint 20%-uk viszont azt állította, hogy szívesebben venne inkább otthoni fogfehérítő szettet az Interneten vagy a gyógyszertárban.

 

Ráadásul 2% szerint a szépségszalonokban is biztonságosan el tudják végezni a kezelést. A megkérdezettek 25%-a szerint a szépségszalonok személyzete el tudja végezni a fogfehérítő kezelést, bár tavaly október óta ezt tiltja a törvény.

 

A törvényt az Európai Tanács fogfehérítéssel kapcsolatos irányelvének köszönhetően fogadták el, amely kimondja, hogy azok a fogfehérítő termékek, amelyek 0,1-0,6 % hidrogén-peroxidot tartalmaznak kizárólag regisztrált fogorvosnak értékesíthető.

 

“A szépségszalonokban és egyéb helyeken dolgozó személyzet szakképzettség nélkül hajtja végre ezeket a kezeléseket. Sok esetben a fogfehérítő anyagok jóval a megengedett határértéken felüli mennyiségben vannak jelen, amely maradandó károsodásokhoz vezethet.” Figyelmeztetett Dr. Nigel Carter, a Brit Fogorvosi Alapítvány vezérigazgatója.

Forrás: Dentalpress

Fontos számunkra a visszajelzés, ezért is szeretnénk ha kitöltené kérdőívünket.