Panoráma röntgen fontossága a fogászatban

2021. december 12.

A panoráma röntgen egy profin felszerelt rendelő, kiemelkedő része.


Nagy segítséget nyújt a fogorvosoknak meghatározni a kezelés menetét. A hagyományos kis fogászati röntgen csak egy-két fogról tud felvételt készíteni, addig a panoráma röntgen az egész fogsor állapotáról ad átfogó információt.

 

Nélkülözhetetlen a szájsebészeti beavatkozások előtt, a fogszabályzó kezelések előtt, a góckutatás esetében vagy a fog implantáció során, illetve tömés, gyökérkezelés előtt is.

 

A panoráma röntgenfelvétellel a korábbi fogászati beavatkozások hibáit is meg tudjuk állapítani, ha szükséges az adott problémát kezelni is tudjuk.

 

A fogínyvérzés, a fogínysorvadás okai is felderíthetőek, valamint a ki nem nőtt fogak elhelyezkedéséről vagy akár a bölcsességfogakról is fontos információkat adhat egy panoráma röntgen felvétel.

 

A panoráma röntgen felvétellel a különböző szájüregi rákok szűrése is megoldható, hiszen a kóros elváltozásokat is meg lehet általa állapítani.

 

Terhesség, szoptatás ideje alatt röntgen készítés:

 

Terhesség alatt a fejlődő magzat a sugárzásra érzékenyen reagálhat, a várandósság korai fázisában akár fejlődési rendellenességet is okozhat.

 

A terhesség tervezése előtt érdemes ellátogatni fogorvoshoz, hogy teljes körűen rendbe hozza fogait.

 

A terhesség alatt romlásnak indulhatnak a fogak, aminek oka, hogy a kismama hormonháztartása jelentősen megváltozik. Amennyiben fogászati kezelésre van szüksége a terhesség alatt, olyan fogorvost érdemes keresni, aki fájdalommentesen kezel. Ebben az esetben a fogászati kezelések előtt a fogorvost mindenképp tájékoztatni kell a várandósságról.

 

A nagyobb fogászati kezeléseket lehetőség szerint a terhesség és a szoptatás utáni időkben érdemes elvégezni, mert lehet, hogy egy fogpótlás vagy gyökérkezelés esetében kialakuló gyulladás miatt antibiotikum szedését rendeli el a fogorvos, amelynek következtében a baba szoptatását félbe kell hagyni.

 

Bízza magát a GB Dental szakértő csapatára!

 

Rendelőnkben a legmodernebb fogszabályzó készülékekkel nemcsak gyorsan, hanem kíméletesen zajlik a fogszabályzó kezelés, melynek minden részét az Ön személyes igényeihez igazodva tervezzük meg! Bizonyosodjon meg róla saját maga és kérjen időpontot konzultációra még ma!

 

Fontos számunkra a visszajelzés, ezért is szeretnénk ha kitöltené kérdőívünket.