Szeretne megszabadulni az amalgám töméseitől?

2021. február 2.

Az esztétikus tömések a legelterjedtebb fogászati eljárások közé tartoznak. Amennyiben fogain a szuvasodás jeleit tapasztalja vagy érzékenyek, letöredezettek vagy sérültek, esetleg elszíneződtek, akkor Önnek nagy valószínűséggel fogtömésre van szüksége.

 

A mi célunk, hogy erre a problémára esztétikus, tartós, gyors és fájdalommentes megoldást nyújtsunk.

 

Fogszuvasodás és annak sikeres kezelése esztétikus tömésekkel a budapesti fogászati rendelőnkben

 

A fogszuvasodás a leggyakoribb panasz, amivel fogorvoshoz fordulunk. Ez a baktériumok okozta fogbetegség gyakran jár kellemetlen tünetekkel: érzékenység, fájdalom, kellemetlen szájszag. Amennyiben észreveszi magán ezeket a tüneteket, minél előbb forduljon budapesti fogászati rendelőnkhöz, mert a halogatásnak nagy ára van: váratlan fogfájás, nagyobb beavatkozás, nagyobb költség.

Előzze meg ezeket egy konzultációval!

 

Tudnivalók az esztétikus fogtömésekről rendelőnkben

A tömések számtalan fogászati probléma megoldásában nyújtanak gyors, tartós és esztétikus segítséget: elszíneződött, berepedezett, letört, érzékeny vagy fájós fogak esetében. Elkészítésük rutineljárás, ami helyi érzéstelenítésben történik, így nem is jár fájdalommal. Megállítják a fogak tovább romlását és a szuvasodás átterjedését a szomszédos, egészséges fogakra.

 

Az esztétikus fogtömések szükségessége és fajtái rendelőnkben

Úgy gondolhatnánk, hogy a tömés, csak a tömés. A fogorvoslás tudománya azonban ennél precízebb megoldásokat kínál a különböző fogászati problémákra. Barázdazárások, esztétikus tömések, betétek (inlay, onlay), kompozit héjak:

 

Milyen egy jó tömés?

 

Amelyik megszünteti a fájdalmat és az érzékenységet, visszaállítja a rágóképességet és tartós megoldást nyújt a problémára. Nem fájdalmas, mert helyi érzéstelenítésben készül. Egy kezelés alkalmával elkészül. És még valami: szerintünk akkor jó igazán egy tömés, ha az annyira természetes és esztétikus, hogy Ön a tükör előtt állva sem tudja megállapítani, melyik fogát tömték be az imént.

 

Hogyan készül az esztétikus fogtömés?

 

Az esztétikus tömések egyszerű és gyors beavatkozások. Egy kezelés alatt akár több fog betömésére is lehetőség nyílik. Helyi érzéstelenítést követően a fogorvos eltávolítja a szuvas részeket és megfelelő előkészítést követően több rétegből felépíti a tömést. Nagyobb foghiány esetében a fogtechnikai laboratórium készít betétet.

 

A szuvasodások kezelése általában esztétikus tömésekkel történik, azonban ha a szuvas részek eltávolításakor túlzottan nagy üreg keletkezik a fogban, akkor már egy hagyományos esztétikus tömés nem jelent kellő biztonságot Önnek. Ekkor kerülnek előtérbe a betétek (inlay / onlay).

 

Bízza magát a GB Dental szakértő csapatára!

 

Rendelőnkben a legmodernebb fogszabályzó készülékekkel nemcsak gyorsan, hanem kíméletesen zajlik a fogszabályzó kezelés, melynek minden részét az Ön személyes igényeihez igazodva tervezzük meg! Bizonyosodjon meg róla saját maga és kérjen időpontot konzultációra még ma!

 

Fontos számunkra a visszajelzés, ezért is szeretnénk ha kitöltené kérdőívünket.