A szülőknek is fontos szerepe van a fogszabályozásban

2021. január 1.

Gyermekek fogszabályozása esetén a szülőknek is külön figyelmet kell fordítani a készülék rendben tartására és helyes viselésére.

 

Kivehető készülékeknél, ha a gyermek nem tudja hordani a készüléket valamilyen probléma miatt, rögtön kezelőorvosi segítség szükséges. Nem ritka, hogy a gyermekek eleinte lelkesen hordják a készüléket, mert menő, viszont később csökken a lelkesedésük, pedig a rendszeresség az egyetlen titka a kivehető fogszabályozónak.

 

A rögzített készülékeknél általánosságban a legfontosabb a szájhigiéniára történő odafigyelés. Az ínygyulladás és a szuvas fogak elkerülése érdekében minden egyes étkezés után javasolt fogat mosni. A gyermekek hajlamosak “elfelejteni” a fogmosást, ezért a szülőknek kell odafigyelni a rendszeres tisztításra. Rögzített készülék esetén szükséges lehet a harapást beállító elasztikus gumihúzások viselése, mely szintén csak rendszeres használatkor fejti ki hatását. Szülőként tehát fontos támogatni a gyermek fogszabályozását, hiszen sokszor küzdelmes és hosszú a szép mosolyhoz vezető út. Semmilyen probléma felmerülése esetén sem érdemes pár napig várni, hátha megoldódik, jobb azonnal felkeresni a fogszabályozó szakorvost.

 

Bízza magát a GB Dental szakértő csapatára!

 

Rendelőnkben a legmodernebb fogszabályzó készülékekkel nemcsak gyorsan, hanem kíméletesen zajlik a fogszabályzó kezelés, melynek minden részét az Ön személyes igényeihez igazodva tervezzük meg! Bizonyosodjon meg róla saját maga és kérjen időpontot konzultációra még ma!

 

Fontos számunkra a visszajelzés, ezért is szeretnénk ha kitöltené kérdőívünket.