Ön teljesnek érzi magát a foghiánnyal?

2019. augusztus 8.

Foghúzás után harapjon és nevessen mihamarabb jóízűen

 

Ha Ön nemrégiben foghúzáson esett át, ha egy kicsit is jóban van saját magával és a testével, akkor néhány nagyon fontos és kihagyhatatlan feladata van. Tudatos gondolkodással feloldhatja az energiarabló fájdalmat és több erővel léphet a tettek mezejére. Az Ön teste, az Ön választása.

 

1. Gyászolja el mielőbb tudatosan az elvesztett fogát! 

 

Még akkor is érdemes ezt megcsinálnia, ha úgy gondolja, ez önnek semmit nem jelentett. Szánjon rá pár percet, gyújtson egy gyertyát, képzelje maga elé és búcsúzzon el tőle. A legjobb, ha olyan mélyen beleengedi magát, hogy érzelmei is megjelennek, például düh, vagy a düh alatt mindig megbújó fájdalom. A veszteség fájdalom, ezt a bánatot jobb elsírni. Hogy miért? Mert a bánat energiafaló! Ha elengedjük, utána tiszta lappal, sokkal több erővel, akarattal és energiával láthatunk hozzá az újraépítéshez!

 

2. És már itt is a második feladat! Az újraépítés! 

 

Ha a bánatot elsírtuk, máris könnyebb látni, hogy a foghiánnyal bizony feladatunk van! Nem maradhat úgy! Nem szép, nem lehet ott rágni, nem érezzük magunkat így teljesnek. Vagy Ön igen? Ön teljesnek érzi magát foghiánnyal? Fontos hogy feltegye ezt a kérdést! Mi az amit Ön megérdemel? Ha a válasz az, hogy legyen foga, akkor máris irányban vagyunk. (Ha az hogy nem, akkor érdemes ennek okát önismerettel kikutatni).

 

Mi az igazán sikeres fogbeültetés titka? Hogy foghúzás után egy éven belül megtörténik!

 

A foghúzás után a hiányzó fog helyén egy üreg támad. Ezt először vér tölti ki, amely szervül és szép lassan csonttá alakul át. Ez a csont, mivel a továbbiakban nem terheli rágóerő, idővel sorvadni kezd. No ez az amit nem kellene megvárni! Ha a foghúzás fél éven túl volt, de egy éven belül, akkor a csont még kellően vastag és széles ahhoz, hogy optimális legyen a fogbeültetés elvégzése!

 

Az elveszített fogat a legtermészetesebb módon a fogbeültetés segítségével lehet pótolni. Nem kell lecsiszolni a mellette levő esetleg ép fogakat, nem szorul alá az étel stb. Ha időben, sok és vastag csontba lehetett a fogbeültetést elvégezni, akkor sokáig stabil és nagyon sikeres lesz a fogpótlás. Funkcionálisan és pszichésen is ez a legjobb megoldás a fog hiányának pótlására.

 

Ma a fogbeültetés mát rutinszerűen elérhető, ráadásul a piacon léteznek megfizethető áron kiváló minőségű fogimplantátum családok. Ha a fogbeültetést időben, azaz a foghúzástól számított fél éven túl, de egy éven belül végeztetjük el, nagy valószínűséggel nem kell csontpótlást kérni, nem kell hidat készíteni. Az időben elkészített fogpótlás végül olcsóbb, mintha várunk, amíg a szánkban a foghúzás következtében más szövődményes problémák is kialakulnak, melyek kezelése már sokkal többe kerül.

forrás:budapestdental


Fontos számunkra a visszajelzés, ezért is szeretnénk ha kitöltené kérdőívünket.