Újgenerációs kompozit kifejlesztését támogatja az USA

2019. december 12.

Az általános cél, hogy megkettőzzék a fogászati kompozitok életidejét

 

Az Egyesült Államok Nemzeti Egészségügyi Intézete (NEI) bejelentette, hogy 2,8 millió $ támogatásban részesítenek 6 kutatási projektet, amelyeknek feladata egy hosszabb ideig kitartó fogászati kompozit létrehozása.

 

Mind a hat projektet 5 évig támogatják, amelyben válogatott kutatók, egymástól függetlenül dolgoznak majd szerte az Államokban, hogy megkettőzzék a kompozitok életidejét.

 

Az Államokban évente több, mint122 millió kompozitot helyeznek be a fogorvosok. Azonban ezek átlagosan kevesebb, mint 8 év alatt elhasználódnak és kicserélésre szorulnak.

 

A NEI Fogászati és Craniofaciális Kutatóintézetének igazgatója, Martha Somerman szerint: „Pont itt az ideje egy újgenerációs kompozit kifejlesztésének. Nagy előrelépések történtek a kémia, a mikrobiológia, a képalkotás és más potenciálisan fontos kutatás területén az elmúlt évtizedben. Ösztönözzük hát párbeszédre a megfelelő embereket, lássuk meg tudják e duplázni a holnap kompozitjának életidejét.”

 

Az egyik lehetséges kutatási terület a nyálban lévő természetes enzimek szerepének kivizsgálása a fogászai restoratív anyagok lebontását illetően.

forrás: Dentalpress

Fontos számunkra a visszajelzés, ezért is szeretnénk ha kitöltené kérdőívünket.