Ultrahanggal mérnek csapást a baktériumokra

2018. szeptember 9.

Világszerte rengetegen használják a szónikus technikával működő fogkeféket. Ez az eszköz a nyál, a víz és a fogkrém szuszpenziójában nagy frekvenciájú rezgéseket gerjeszt, ezzel szétbomlasztja a baktériumokban gazdag lepedéket.

Ám az élet nem áll meg, máris megjelent egy versenytársa, az Emmi-dent. Ez a berendezés tisztítás közben ultrahang hullámokat bocsát ki, ezzel szétvágja a baktériumok közti kötődéseket, hatására csak nagyon nehezen jön létre a fogak felszínén a fogkő és a lepedék, kevésbé alakulnak ki gyulladások.

 

Az ultrahangnak kifejezett antibakteriális hatása is van. Mint minden elektromos fogkefének, ennek is van töltőállomása, a motor egy feltöltéssel két hétig üzemképes.

A fejeket ajánlatos háromhavonta cserélni. Az Emmi-dent kínál hozzá saját fejlesztésű fogkrémet is, amely különleges ásványi anyagokat tartalmaz. Ezek az ultrahanghullámok által létrehozott rezgések hatására könnyebben bejutnak a fogak anyagába. Mivel maguk is fehérek, ettől a fogkrémtől a fogaink sokkal fehérebbek lesznek.

 

Szerző: R.A.