Kivehető fogszabályozás

Kivehető fogszabályozás

A fogszabályozás a fogak, a fogazat és az állcsontok helyzeti eltéréseinek kezelésével foglalkozik. Az esztétika mellett viszont ugyanolyan fontos a rágási funkció helyreállítása, az állcsontok alak és méretbeli eltéréseinek korrekciója, hiszen fogszabályozás során a fogíveket, az alsó és felső fogsorok közti érintkezést, és a rágóízületet egy egész részeként kezeljük.

Manapság a fogszabályozás nemcsak a gyermekeknek szól. Amennyiben a fog tartószerkezete ép és egészséges, nincs akadálya a felnőttkori fogszabályozásnak. A legmodernebb önligírozó fogszabályozó rendszerekkel dolgozunk, melyek a pontosság mellett az esztétikai igényeknek is megfelelnek.

Mielőtt implantáción, vagy egyéb rögzített fogpótláson gondolkozna, érdemes előtte fogszabályzó szakorvosunk véleményét is kikérni, hiszen a fogászat többi szakterületével együttműködve akár több megoldást is nyújthatunk problémájára.

Célunk a funkcionális stabilitás mellett a ragyogó mosoly és az esztétikus archarmónia létrehozása!

Kérdés esetén kérjen konzultációs időpontot szakorvosunkhoz!

 

Kisebb rendelleneség esetén alkalmazható gyerekkorban, illetve rögzített fogszabályozás után retenciós készülékkel az esetleges visszarendeződés elkerülésére.

 

Előnyei:

  • a külön a felső, vagy alsó fogsorra elkészített készülékekkel tágíthatjuk a fogíveket, megszüntethetünk bizonyos harapási eltéréseket (pl. keresztharapás), zárhatunk réseket, és helyet teremthetünk egyes fogaknak.

 

  • a mindkét fogívre kiterjedő készülékkel állcsont-növekedést lehet generálni és így harapás beállítást lehet végezni.

 

Hátránya:

A kivehető készülékek hátránya, hogy csak bizonyos fogmozgatásokat lehet velük elvégezni így messze nem tudnak olyan hatékonyan működni, mint a rögzített fogszabályozó készülékek. Ezért a kivehető készülékes kezelés után sokszor szükség van rögzített készülékes kezelésre is a tökéletes eredmény elérése érdekében, és ilyenkor a kivehető készülékes kezelést előkezelésnek tekinthetjük.

Gyakran ismételt kérdések