Előnyök, hátrányok: amit tudni kell a fogszabályozókról

2021. január 1.

Egyértelmű, hogy minden módszernek vannak előnyei és hátrányai.

 

A fix készülékeknél a szájhigiénia a sarkalatos pont, viszont hatékonyak, mivel a páciens nem tudja őket eltávolítani. A megszokási ideje általában pár napig, maximum egy hétig tart. Az aktiválások az első 5-6 hónapban 6 hetente, később pedig havonta történnek.

 

A kivehető fogszabályozó készülékek ideális viselési ideje napi 14-16-18 óra. Sajnos, ha nem hordják őket a gyerekek, nem is működnek. Ezek a készülékek lenyomat / scan alapján laboratóriumban készülnek el, átvétel után pedig minél gyakrabban hordják őket, annál hatékonyabban működnek. Tisztításuk fogkefével-fogkrémmel, valamint vízben feloldott, fogszabályozó tisztítására kifejlesztett pezsgőtablettával történik. Kontrollra 4-6 hetente van szükség.

 

A részlegesen rögzített fogszabályozó készüléket fogorvosi rendelőben ragasztják fel, a megszokás mindössze pár napig tart, kontrollra csak 6-8 hetente van szükség.

 

Bízza magát a GB Dental szakértő csapatára!

 

Rendelőnkben a legmodernebb fogszabályzó készülékekkel nemcsak gyorsan, hanem kíméletesen zajlik a fogszabályzó kezelés, melynek minden részét az Ön személyes igényeihez igazodva tervezzük meg! Bizonyosodjon meg róla saját maga és kérjen időpontot konzultációra még ma!

 

Fontos számunkra a visszajelzés, ezért is szeretnénk ha kitöltené kérdőívünket.