Ezért egyre népszerűbb a fogszabályozás

2020. augusztus 8.

Az utóbbi évek egyik nagy meglepetése a fogászatban, hogy jelentősen megnőtt a fogszabályozó kezelések száma.

 

Ennek oka elsősorban az, hogy a fogszabályozás hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évek során, és számos olyan új lehetőséget kínál, ami egyrészt korábban elérhetetlen volt, másrészt pedig sokkal esztétikusabb és kényelmesebb –hogy úgy fogalmazzunk: páciensbarát- megoldásokat nyújt. A technikai fejlődésen túl fontos megemlíteni, hogy az emberek igényesebbé váltak, minden eddiginél fontosabbá vált a vonzó megjelenés, és a szép mosoly.

Önértékelésünk egyik nagyon fontos eleme, hogy mennyire szép a fogsorunk. A szép fogazat ugyanakkor szakmai karrierünket, vagy éppen magánéleti sikereinket is meghatározza. Mindezek fényében már nem is olyan meglepő, hogy egyre többen vágnak bele a fogszabályozásba, akár felnőtt korban.

 

Soha nem késő belevágni

 

A mai felnőttek között sokan vannak, akik gyermekkorban átestek fogszabályozáson, de a szabályozás fájdalmas élmény volt, az eredmény messze elmaradt a várttól, sőt az sem ritka, hogy a fogaik újra összekuszálódtak. Egy- egy rossz élmény akár egy életen át is elkísérhet minket, és a tökéletes mosoly- a rendezett fogak iránti vágy sem csillapodik. A folyamatos technikai fejlődésnek köszönhetően ma már számtalan lehetséges opció közül választhatunk, ráadásul a mai technikák összehasonlíthatatlanul jobbak régieknél, az eredmény szinte minden esetben garantált. Az új technikák terjedésével ma már a kezelések egyértelműen sikeresebbé váltak, ennek köszönhetően a sok elégedett páciens már jó élményként tekint a fogszabályozás kezelésére, ami a felnőttkori fogszabályozás megítélését is egyre pozitívabbá teszi.

 

Innovációk a fogszabályzásban

 

A foghúzás nélküli kezelések:

 

Korábban a torlódott fogazat rendezésének első lépése a fogak (jellemzően a 4- esek) eltávolítása volt, hogy így nyerjenek helyet a fogívben. Nem meglepő módon sok szülőt elrettentett a gondolat, hogy a gyermeke ép fogait távolítsanak el, ezért bele sem kezdtek a fogszabályozásba.

Szerencsére ma már a legkorszerűbbnek tekinthető, ún. lágyerőkkel dolgozó Damon technika lehetővé teszi a foghúzás nélküli fogszabályozást, amely nemcsak a gyermek- de a felnőtt fogszabályozás területén is számos előnyt rejt: azon túl, hogy kíméletesebb (hiszen kisebb erő is elegendő a kívánt fogmozgatáshoz), sokkal gyorsabb is a kezelés, amely biológiai szempontból is előnyösebb a fogak és a fogágy egészsége szempontjából, és nem utolsó sorban fogat sem kel húzni, hiszen a technika lehetővé teszi a fogív tágítását is.

 

Esztétikus és láthatatlan készülékek

Szintén hozzájárult a fogszabályozás népszerűségének növekedéséhez, az egyre többféle esztétikus és szinte, vagy teljesen láthatatlan készülékek megjelenése. Ráadásul a hazai fejlesztéseknek köszönhetően már sokkal kedvezményesebb áron érhető el akár a teljesen átlátszó sínes, ún. láthatatlan fogszabályzó készülék is, amely alkalmas kisebb torlódások rendezésére és rések zárására is. A rögzített készülékek között pedig egyre többféle esztétikus, vagy teljesen átlátszó készülék jelent meg a piacon, nem beszélve a nyelv felöli- ún. incognito készülékekről, melyek teljesen észrevétlenül, a fogak belső oldalán helyezkednek el.

 

Komplex team-kezelések

 

Régebben a fogszabályozás a fogászat többi területétől „elszigetelten” volt jelen. Szerencsére a szakmai fejlődésének köszönhetően ma már előszeretettel alkalmazzák a fogászat más ágazataival kooperálva, így kínálva egy teljes értékű komplex kezelést a Páciens számára. A fogak mozgatásával pozitívan lehet befolyásolni a fogágy és a csontállomány állapotát, ezt átemelve akár egy parodontológiai kezelésbe, sokkal jobb és gyorsabb gyógyulást lehet elérni a fogágybetegségeknél. Ugyanakkor a fogszabályozás során a harapás korrekcióját is el lehet végezni, ami különösen fontos egy részleges fogpótlás esetén, így a protetikai munkák segítője is lehet. A szájsebészek is egyre több alkalommal vonják be a fogszabályzó szakorvost a kezelésekbe, legyen szó egy beékelődött szemfogról, vagy egy beszűkült foghiányról, ahova implantátum beültetése van tervezve.

 

A fogorvosi rendelőben a fogszabályzó készülékek legváltozatosabb palettáját kínáljuk Pácienseink részére, így mindenki számára elérhető mosolyesztétikai kezelést nyújtunk.

Többet szeretne tudni a fogszabályozásról?

Keressen minket bátran!

 

Fontos számunkra a visszajelzés, ezért is szeretnénk ha kitöltené kérdőívünket.