Fogszabályozó felrakása gyermekünknek: igen vagy ne?

2021. január 1.

A gyermekkori fogszabályozó felrakása előtt tehát érdemes a korábbiakat átgondolni.

 

A gyermekek 90%-ánál fennáll némi rendezetlenség a fogsorban, ezért fontos, hogy a konzultáció fogszabályozó szakorvossal 7-8 éves korig megtörténjen. A gyermekkorban elvégzett kezelések a fogívek tágítására, az állcsontok beállítására és növekedésének befolyásolására vannak a legnagyobb hatással, illetve megfelelően előkészítik a maradandó fogazaton történő fix készülékes kezeléseket. A vegyes fogazaton végrehajtott kezelések előnye, hogy az állcsontokat így lehet a leghatékonyabban egymáshoz és az archoz képest beállítani, valamint könnyebbé és gyorsabbá teszik a későbbi fixen rögzített, maradó fogazatra alkalmazott kezeléseket.

A gyermekkori fogszabályozás hátránya, hogy a két fázisban történő kezelés hosszabb, illetve a gyermekek szájhigiéniája általában rosszabb, mint a felnőtteké.

 

Maradandó fogazatban fixen rögzített készülékkel tökéletesen megoldható minden eltérés, így ha nem áll fenn az említett rendellenességek egyike sem, érdemes várni a fogszabályozó felrakásával.

Bízza magát a GB Dental szakértő csapatára!

 

Rendelőnkben a legmodernebb fogszabályzó készülékekkel nemcsak gyorsan, hanem kíméletesen zajlik a fogszabályzó kezelés, melynek minden részét az Ön személyes igényeihez igazodva tervezzük meg! Bizonyosodjon meg róla saját maga és kérjen időpontot konzultációra még ma!

 

Fontos számunkra a visszajelzés, ezért is szeretnénk ha kitöltené kérdőívünket.