A gyermekfogászat alapja a nagyfokú türelem és megértés!

2021. augusztus 8.

Minél hamarabb találkozik a gyerkőc a fogorvossal, annál nagyobb a valószínűsége annak, hogy a későbbi, súlyos fogproblémák elkerülhetővé válnak. 

 

Fogászat gyerekeknek: Hogyan válaszd ki a megfelelő szakembert?

 

A gyermekkorban elszenvedett rossz élmények egy életre eltántoríthatják a kicsiket a fogorvostól. A negatív tapasztalatok eredményeként félelem és szorongás alakulhat ki, ami miatt gyermeked felnőttkorában elsumákolja majd a fogorvosi látogatásokat. Éppen ezért rendkívül fontos, hogy a lehető legjobb szakemberre essen a választás!

 

Aki felnőttként a Te fogaidat kezeli, nem biztos, hogy csemetéd számára is megfelelő lesz. A gyermekfogászat egy külön terület, mely nagyfokú türelmet, megértést és empátiát igényel. Egy profi szakembert nem érik felkészületlenül az olyan váratlan helyzetek, mint amikor a gyerkőc hirtelen elkezd sírni, hisztizni vagy ficánkolni. ☺


3 tipp szülőknek a gyermek első fogorvosi látogatásához

 

#1 Ha lehetséges, reggelre ütemezzétek az időpontot: 

ilyenkor a legtöbb csöppség még friss és éber.

 

#2 Nagy vonalakban magyarázd el neki „a saját nyelvén”, 

hogy pontosan mi fog történni, mire számíthat.

 

#3 Vigyétek magatokkal a kedvenc plüssfigurát, plédet, vagy bármilyen 

más játékot, így nem lesz annyira idegen az új környezet.

 

Bízza magát a GB Dental szakértő csapatára!

 

Rendelőnkben a legmodernebb fogszabályzó készülékekkel nemcsak gyorsan, hanem kíméletesen zajlik a fogszabályzó kezelés, melynek minden részét az Ön személyes igényeihez igazodva tervezzük meg! Bizonyosodjon meg róla saját maga és kérjen időpontot konzultációra még ma!

 

Fontos számunkra a visszajelzés, ezért is szeretnénk ha kitöltené kérdőívünket.