Hogyan készülnek a láthatatlan fogszabályozók?

2020. november 11.

A belső fogszabályozó hasonló módszer alapján készül, mint a hagyományos rögzített fogszabályozó.

 

A bracketeket a fogak belső felszínére indirekt ragasztással teszik fel. Elsőként szilikonlenyomatot vesznek a fogakról, majd egy virtuális előkészítési folyamat után ragasztják fel a speciális átvivő sínbe helyezett baracketeket. Fontos, hogy a belső fogszabályozó is mindig egyénre szabott, így a kifejezetten jól illeszkedik a páciens fogaihoz.

 

Az aligner típusú fogszabályozók esetében egy hosszabb számítógépes tervezés alapján készítik el a végleges készülékeket: lépésről lépésre láthatjuk a fogak alakulását a kezelési időszak alatt. Épp ezért elsőként az orvos egy rendkívül pontos szilikonlenyomatot vesz a páciens fogsoráról. A lenyomatot, a fogakról készült fotókat és a röntgenfelvételeket továbbítja a partnercégnek, akik mindezt digitalizálják. A cég egy 3D-s virtuális fogmozgatási tervet állít elő a meglévő információk és az orvos javaslatai, kiegészítései alapján. Ha mindez elkészült, akkor indul a sínek legyártása és az 1-2 éves kezelés.

 

Előfordul, hogy a tökéletes eredményhez úgynevezett attachmenteket kell felhasználni, melyek fogszínű kompozit anyagból készülnek és a fogak felszínére kell ragasztani őket, így kis kapaszkodó felületet teremtenek. Az attachmentek segítenek a komplikáltabb fogmozgatásokban, valamint a végleges formában és a pozicionálásban. A kezelés végén pedig gond nélkül eltávolíthatóak.

 

Bízza magát a GB Dental szakértő csapatára!

 

Rendelőnkben a legmodernebb fogszabályzó készülékekkel nemcsak gyorsan, hanem kíméletesen zajlik a fogszabályzó kezelés, melynek minden részét az Ön személyes igényeihez igazodva tervezzük meg! Bizonyosodjon meg róla saját maga és kérjen időpontot konzultációra még ma!