Jó hír a csokoládét szeretőknek

2018. szeptember 9.

A csokoládé kakaóból készül, amely nagy mennyiségben tartalmaz erős hatású polifenolokat, flavonoidokat és antibakteriális tulajdonságokkal is rendelkezik.

A kutatók kihangsúlyozták, hogy ezek az előnyök csakis az étcsokoládéra vonatkoznak, a tejcsokoládéra nem, a magas természetes kakaó koncentráció pedig növeli az előnyös tulajdonságok mértékét.

A csokoládé előnyei:

Fogszuvasodás ellenes hatás

  • antibakteriális tulajdonságai miatt szignifikánsan csökkenti a plakk és a benne lévő baktériumok számát

Jobb cardiovascularis egészségi állapot

  • a polifenoloknak köszönhetően stabilabb vérnyomás és zsírsavszintek

Diabetes kisebb kockázata

  • egyes vizsgálatok szerint felére csökkenthető a diabetes kialakulásának kockázata 40 g étcsokoládé napi elfogyasztásával

Kisebb testzsír-százalék

  • az antioxidánsok csökkentik a gyulladást és csökkentik a stressz-hormonok termelését, amelyek egyébként súlynövekedést idéznének elő

Jó közérzet

  • a kakaó stimulálja a feniletilamin termelését