Láthatatlan fogszabályozás – használj te is átlátszó fogszabályzót!

2022. április 4.

A mosoly a legrövidebb út két ember között – tartja a mondás.

 

Éppen ezért érdemes nagy figyelmet fordítani arra, hogy ápolt és igényes fogsorunk legyen, hogy magabiztosan mutathassuk meg a nagyvilágnak vidámságunkat!

 

A szép mosoly elsőszámú garanciája a rendszeres fogorvosi vizit, hiszen a fogdoktor azonnal meg tudja oldani a fogakat érintő problémákat – ha azokat még idejében nyakon csípi.

 

Hasznos továbbá, ha mi magunk is képben vagyunk a fog- és szájápolás alapvető szabályaival, és megpróbáljuk fogaink egészségét megőrizni.

Van olyan is azonban, amikor gonosz tréfát űz a genetika, ezzel arra kárhoztatva a pácienst, hogy eredeténél fogva egyenetlen fogsora, vagy harapási rendellenessége legyen.

Korábban a fémből készült fogszabályozók hódítottak széles körben, és amellett, hogy az ilyen szerkentyű nem az esztétikusságáról volt híres, egyéb kellemetlen „mellékhatásokkal” is jár – ilyen például az örökös vendég a fogszabályozóban, az ételmaradék, a gyümölcshús, és minden fogszabályozós rémálma: a mák.

 

Sok fogszabályozós arra is panaszkodik, hogy a fém eszköz rontja a határozott fellépését, komoly megjelenését, és ezzel bizony pecsétet tesz magabiztosságára is.

 

Éjszakai, vagy kivehető fogszabályozó, és állandó, rögzített társaik – csak attól függ, hogy melyiket viseli a páciens, hogy milyen súlyos a fogak deformitása. A furfangos fogorvosok erre a kényes problémára is kiötölték a lehető legkényelmesebb megoldást, és

 

De mit is jelent a láthatatlan fogszabályozás?

 

Nem csalás és nem ámítás, az elnevezés mögött egyértelmű tulajdonságok rejlenek: a fogszabályozó eszköz átlátszó, nem feltűnő, esztétikus, és ami minden tulajdonsága közül talán a legfontosabb, hogy igen kényelmes. Képzeld csak el, hogy soha többé nem tapasztalod a furcsa, fogsorodat fürkésző tekinteteket – ugye milyen jó érzés?

Hatékonyságának rovására nem megy a praktikum. Az eddigi tapasztalatok ugyanis azt mutatják, hogy rendkívül látványos és megelégedésre okot adó eredmények születnek a láthatatlan fogszabályozás módszerének köszönhetően.

 

Lássuk csak, milyen változatokat ajánlanak a szakemberek!

 

HappySmile láthatatlan fogszabályozó rendszer

 

Ez a fogszabályozás legújabb módja, mely egy high-tech 3D-s technológián alapul. A kivehető fogszabályozó sín lehetővé teszi, hogy a fogakat és magát a készüléket is tisztán tarthasd, bármilyen ennivalót is fogyasztottál a nap folyamán. A fogszabályozó személyre szabása egy számítógépes program segítségével történik. A rendszer természetének hála könnyedén kiszámolható, meddig fog tartani a kezelés, hiszen kéthetente új fogszabályozó sínt kap a páciens.

 

ClearSmile®fogszabályozó

 

Extra vékony, szintén átlátszó és magas minőségű orvosi műanyagból készült. Ez a fogszabályzó is teljesen személyre szabott, és teljesen észrevétlen szabályozza tulajdonosa fogsorát. Könnyen kivehető és tisztítható. Két hétig maradhat fenn egy sín, az idő leteltével új fogszabályozó sínt készít a szakember a páciens számára, amíg a fogak el nem érik a kívánt állapotot.

 

Egyéb megoldások

 

Külföldi oldalakon sem árt tájékozódni, mielőtt beruházunk, például az Invisalign honlapján vagy a ClearAligner weboldalán is számos hasznos információra tehetünk szert.

 

Kinek érdemes láthatatlan fogszabályozóra beruháznia?

 

Ugyan az eljárás rendkívül hatékony, sajnos nem alkalmazható minden szabálytalan fogsorra. Amikre viszont biztosan jó:

 

  • kisebb fogmozgatás, kismértékű torlódás kezelésére kiváló segítség lehet

  • kismértékű eltérésekre, front-, metszőfog torlódáskor

  • fogesztétika javítására, amikor egyébként nincs panasza a páciensnek a harapási funkcióra

  • és, ha már esztétika: fogpótlás előkészítésére, ha a fogak méretben eltérnek

  • illetve, egy korábbi fogszabályozó eredményeinek visszaalakulása után, ismételten ragyogóvá tenni a fogsort.

 

Bízza magát a GB Dental szakértő csapatára!

 

Rendelőnkben a legmodernebb fogszabályzó készülékekkel nemcsak gyorsan, hanem kíméletesen zajlik a fogszabályzó kezelés, melynek minden részét az Ön személyes igényeihez igazodva tervezzük meg! Bizonyosodjon meg róla saját maga és kérjen időpontot konzultációra még ma!

 

Fontos számunkra a visszajelzés, ezért is szeretnénk ha kitöltené kérdőívünk