Mi is az a belső fogszabályozó?

2020. október 10.

A belső fogszabályozó a fogak belső felületére kerül felhelyezésre, éppen ezért szinte észrevehetetlen annak, aki nem tud a létezéséről.

 

A kezelés kezdetén a fogakról egy pontos lenyomatot készítenek, amely által a készülék tökéletesen illeszkedik majd a fogak belső felületére. Maga a készülék valójában nagyon hasonlít egy külső rögzített fogszabályozó működési elvéhez.

 

Bármilyen típusú szabálytalanság, eltérés kezelhető általa, tehát bárki számára alkalmazható. A kezelési idő nem sokkal marad le egy külső fogszabályozóhoz képest, mindössze általában 2-4 hónappal kell tovább hordani. Ennek az az oka, hogy a végső finombeállítások a kezelés utolsó szakaszában történnek, viszont ezek a folyamatok jóval nehezebbek, mint a külső készülékek esetében. A teljes kezelés hossza általában 18-24 hónap között mozog, ez idő alatt pedig havonta kell aktiválásra, azaz ellenőrzésre járni. Magát a készülék hordását 10-14 nap ténylegesen megszokni, de előfordulhat, hogy valakinek ennél hosszabb ideig tart ez a folyamat. A tiszta beszédhez való hozzászokás van akinek akár 1 hónapig is elhúzódhat.

 

A fogápolásra különös figyelmet kell fordítani: a fogszabályozó belső elhelyezkedése miatt a tisztántartás ennél a készüléknél sokkal nehézkesebb feladattá válik. Ahogy a fogszabályozások során rendszerint javallott, a belső fogszabályozó esetében is minden étkezés után fogat kell mosni. Ami viszont nagyon fontos az az, hogy a fogmosás technikájára kifejezetten oda kell figyelni. A fogkefe és a fogselyem kombinációját mindenképp együttesen kell bevetni, a nehezebben hozzáférhető részekhez pedig akár fogköztisztító fogkefe is ajánlott.

 

Bízza magát a GB Dental szakértő csapatára!

 

Rendelőnkben a legmodernebb fogszabályzó készülékekkel nemcsak gyorsan, hanem kíméletesen zajlik a fogszabályzó kezelés, melynek minden részét az Ön személyes igényeihez igazodva tervezzük meg! Bizonyosodjon meg róla saját maga és kérjen időpontot konzultációra még ma!