Milyen kezeléseket érdemes bevetni gyerekeknél?

2021. január 1.

A gyermekkori vegyes fogazat kezelésére különböző módszerek léteznek, melyek alkalmazása a rendellenesség típusától függ, így egyik sem rosszabb vagy jobb a másiknál.

 

A rossz szokások megszüntetésére az úgynevezett myofunkcionális trainert alkalmazzák, mely biztosítja a megfelelő nyelv-, ajak- és izomfunkciót. Előnye, hogy kiválóan előkészíti a terepet a későbbi kezeléshez és már 6-7 éves kortól használható. Hátránya, hogy mivel kivehető, ezért csak akkor működik, ha hordják. Az eltéréstől és a hordás rendszerességétől függően a trainer 1-2 évig használható.

 

Fogívek tágítására kivehető vagy részleges fix készüléket alkalmaznak, melyet először a metszőfogakon majd később az első nagyőrlőkön rögzítenek. A kivehető készülék szintén csak akkor működik, ha viselik és hosszabb idő alatt hozza meg a kívánt változást. A fix készülék hatékonyabb, de a szájhigiénia nagyon fontos, minden egyes étkezés után fogmosás szükséges. A kezelés időtartama 1-2 év.

 

Az állcsontok beállítása növekedésük generálásával, illetve kontrolljával történik, mégpedig mindkét fogívre kiterjedő kivehető készülékkel. Ennek időtartama szintén 1-2 év.
Az alsó állcsont előre hozatala az úgynevezett Herbst fix teleszkópos-gyűrűs készülékkel történik. Nagyon hatékony, de nehezebb viselni, 1-1.5 évig tart a használata.

 

Bízza magát a GB Dental szakértő csapatára!

 

Rendelőnkben a legmodernebb fogszabályzó készülékekkel nemcsak gyorsan, hanem kíméletesen zajlik a fogszabályzó kezelés, melynek minden részét az Ön személyes igényeihez igazodva tervezzük meg! Bizonyosodjon meg róla saját maga és kérjen időpontot konzultációra még ma!

 

Fontos számunkra a visszajelzés, ezért is szeretnénk ha kitöltené kérdőívünket.