Semmi stressz, semmi fájdalom, semmi szorongás

2021. szeptember 9.

Önnek is görcsbe rándul a gyomra, ha csak meghallja azt, hogy „fogászat”? Sokan vannak ezzel így.

 

Már most megnyugtathatom, hogy bár a fogászati kezelések járhatnak kellemetlenséggel és fájdalommal, a mai modern orvoslásnak több módszere is létezik a fájdalommentes beavatkozásokra. Az altatásos fogászati kezelések célja kifejezetten a fájdalommentesség.

 

Milyen esetekben lehet szükség az altatásos fogászati kezelésekre?

 

Kösse össze a hasznosat a kellemessel!
Az altatás segítségével végzett fogászati kezelés precíz, ugyanakkor gyors munkát tesz lehetővé a fogorvos számára, kellemes és fájdalommentes ellátást biztosít a páciensnek.

 

Nem kizárólag a fájdalommal járó beavatkozások miatt lehet remek megoldás az altatásos kezelés. Vannak egyéb szakmai szempontok is, amelyek indokolják az ilyen eljárást. Ilyenek például az erős hányinger, allergia az érzéstelenítőkre, leküzdhetetlen félelem, vagy pánikbetegség.

 

Nézzük meg, hogy milyen konkrét esetekben érdemes altatást alkalmazni:
 

  • több fog eltávolítása 
  • bölcsességfog
  • fogpótlás, csontpótlás
  • implantáció
  • több fog tömése
  • állcsont törések
  • arcüregzárás esetében.

 

Ezeknek a beavatkozásoknak a nagy része szájsebészeti jellegű. A GB Dental egyik specialitása a szájsebészet.


Az altatásról
 

Intsen búcsút a szorongásnak! A fogászati kezelés lehet fájdalommentes! 

 

Az altatásos fogászat kifejezés valójában egy hétköznapi kifejezés.
Igazából altatásról van szó?  Tulajdonképpen a központi idegrendszerre hatunk ideiglenesen és ezzel megszüntetjük a fájdalomérzetet.

 

A GB Dentalnál minden kezelést gondos konzultáció és alapos kivizsgálás előz meg.
Ez a konzultáció többek között azért is lényeges, mert ez alkalommal egyeztetünk a kezelés menetéről,  a páciens szokásos gyógyszereinek az altatást megelőző beszedéséről, és az altatásos kezelés időpontját is ekkor egyeztetjük.

 

Mélyaltatás: Az altatást aneszteziológus szakorvos végzi és folyamatosan monitorozza a pácienst az altatás ideje alatt.

 

Az altatás biztonságos, rutin eljárás, viszont mint minden beavatkozásnak, így ennek is megvannak a lehetséges kontraindikációi és mellékhatásai, mint például az alkalmazott szerekkel szembeni esetleges túlérzékenység. Ezeknek a reakcióknak az ellátásához minden rendelkezésre áll.

 

Mikor nem lehet altatni?
 

Vannak olyan kizáró tényezők, amikor nem altatható a páciens. A súlyos szív- és érrendszeri megbetegedések, tüdőbetegségek nagy rizikófaktorok, ezért ezen esetekben a helyi érzéstelenítés javasolt. Az influenzás, megfázásos betegségek is halasztják a kezelést. Csak teljesen egészséges páciens altatását javasoljuk.

 

Fontos tudni 
 

#1 A kezelés előtt 6 órával már ne fogyasszon semmilyen ételt és italt. 

#2 Szokásos gyógyszereivel kapcsolatban az előzetes konzultáción egyeztetünk. 

#3 A kezelést követően a kezelés mértékétől függően nem ajánljuk a gépjárművezetést, tehát kísérő segítségére minden esetben szükséges!

 

Bízza magát a GB Dental szakértő csapatára!

 

Rendelőnkben a legmodernebb fogszabályzó készülékekkel nemcsak gyorsan, hanem kíméletesen zajlik a fogszabályzó kezelés, melynek minden részét az Ön személyes igényeihez igazodva tervezzük meg! Bizonyosodjon meg róla saját maga és kérjen időpontot konzultációra még ma!

 

Fontos számunkra a visszajelzés, ezért is szeretnénk ha kitöltené kérdőívünket.