Ujjszopizás a piciknél, minden amit tudni érdemes

2021. november 11.

Átlagosan a szülők nagy erőfeszítésük ellenére sem igazán tudják rávenni csemetéjüket arra, hogy elhagyják ezt a szokásukat.

 

Pedig a fogak és az állkapocs egészsége szempontjából rendkívül fontos, hogy a kicsik minél hamarabb leszokjanak az ujjszopizásról még az óvodás koruk előtt, mert kisiskolásként már elkezdődik a maradó fogak előbújása. Ekkor már fontos, hogy a fogak minden zavar nélkül, természetes pozícióban nőjenek ki, az ujjszopás viszont néhány gyereknél eltorzíthatja a maradó fogsort, előfordul, hogy nyitott harapást és beszédhibát is eredményezhet.

 

Ha ez a rossz szokás még óvodás korban is előfordul, érdemes keresni egy gyermek fogorvost és fogszabályzó szakorvost, akik számos jó tanáccsal szolgálhatnak, melyek segíthetik a leszokást.

 

Bízza magát a GB Dental szakértő csapatára!

 

Rendelőnkben a legmodernebb fogszabályzó készülékekkel nemcsak gyorsan, hanem kíméletesen zajlik a fogszabályzó kezelés, melynek minden részét az Ön személyes igényeihez igazodva tervezzük meg! Bizonyosodjon meg róla saját maga és kérjen időpontot konzultációra még ma!

 

Fontos számunkra a visszajelzés, ezért is szeretnénk ha kitöltené kérdőívünket.