Rögzített fogszabályozás

Rögzített fogszabályozás

A fogszabályozás a fogak, a fogazat és az állcsontok helyzeti eltéréseinek kezelésével foglalkozik. Az esztétika mellett viszont ugyanolyan fontos a rágási funkció helyreállítása, az állcsontok alak és méretbeli eltéréseinek korrekciója, hiszen fogszabályozás során a fogíveket, az alsó és felső fogsorok közti érintkezést, és a rágóízületet egy egész részeként kezeljük.

Manapság a fogszabályozás nemcsak a gyermekeknek szól. Amennyiben a fog tartószerkezete ép és egészséges, nincs akadálya a felnőttkori fogszabályozásnak. A legmodernebb önligírozó fogszabályozó rendszerekkel dolgozunk, melyek a pontosság mellett az esztétikai igényeknek is megfelelnek.

Mielőtt implantáción, vagy egyéb rögzített fogpótláson gondolkozna, érdemes előtte fogszabályzó szakorvosunk véleményét is kikérni, hiszen a fogászat többi szakterületével együttműködve akár több megoldást is nyújthatunk problémájára.

Célunk a funkcionális stabilitás mellett a ragyogó mosoly és az esztétikus archarmónia létrehozása!

Kérdés esetén kérjen konzultációs időpontot szakorvosunkhoz!

Gyermek és felnőttkorban is egyaránt alkalmazható fogakra ragasztott készülék formájában.

A rögzített fogszabályozó készülékeket akkor lehet alkalmazni, ha már a 6-os fogtól a 6-osig alul és felül szinte az összes maradó fog a szájban van. A kezelésnek felső korhatára gyakorlatilag nincs. A rögzített fogszabályozó készülékek több alkotóelemből állnak.

 

A fogakra brackettek kerülnek, melyeket az ún. ív köt össze, amelyet rendszeresen cserélünk. Leegyszerűsítve a képet, az ív mentén a brackettek segítségével mozgatjuk a fogakat vékony, rugalmas ívekkel kezdve, az egyre vastagabbak és erősebbek felé haladva, így érve el a végleges eredményt

Gyakran ismételt kérdések