Digitális diagnosztika

Digitális diagnosztika

Egy sikeres fogászati kezelés minden esetben egy személyes konzultációval indul felkészült szakorvosainkkal. A konzultáció során átbeszéljük Önnel konkrét fogászati problémáját, szükség esetén digitális panorámaröntgen felvételt is készítünk. Ezt követően tájékoztatjuk írásos kezelési tervben a megoldási lehetőségekről és az Ön által elfogadott kezelésekhez időpontot is adunk.

 

Digitális panorámaröntgen jelentősége

 

A legtöbb esetben egy egyszerű állapotfelmérés során is felmerül az igény digitális panorámaröntgen felvétel készítésére, mert az Anamnézis lap átbeszélése és a szájüregi vizsgálat sokszor nem elég az alaposabb kezelési terv felállításához. A panorámaröntgen nem helyettesíthető mással, mert az egész fogsor állapotát képes megmutatni, míg a hagyományos fogászati kis röntgen gépek csupán egy-két fog állapotáról készítenek használható felvételt.

 

Manapság már szinte nélkülözhetetlen, ha szájsebészeti beavatkozásról, fogszabályozásról, fogimplantációról vagy akár góckutatásról van szó. Ugyanakkor az egyszerűbb kezeléseknél is nagy előnye van, hiszen így könnyebben feltárható sok probléma forrása és gyorsabban állítható fel a diagnózis is.

 

Előnyei:

  • Ezzel a képalkotó eljárással láthatóvá válik még a korábbi fogászati beavatkozások eredményessége is, sőt akár a szabad szemmel nem látható rejtett fogszuvasodás, illetve a tünetmentes gyulladás is.
  • A fogínyvérzés okára is fény derülhet egy-egy panoráma kép alapján, sőt a fogínysorvadás, csontsorvadás, a ciszták és a gyulladásos gócok feltérképezésekor is nélkülözhetetlen ez a módszer, amely egyértelműen és tisztán láthatóvá teszi az állapotot.
  • A fogszabályozás megtervezésénél általa válik láthatóvá a bölcsességfogak elhelyezkedése, és akár a ki nem nőtt fogak is.
  • Az ilyen módszerrel korán felismert elváltozások pedig természetesen sokkal eredményesebben gyógyíthatók, mint a későn felfedezett problémák.
  • A rákszűrésnek is kitűnő eszköze, hiszen jól láthatóak a felvételen a kóros, nem odaillő képletek.

 

Aki tehát komolyan veszi a száj állapotát, vagy a kezeléséhez szükséges egy pontos, jó minőségű felvétel, fogorvosa tanácsára mindenképpen válassza a képalkotásnak ezt a megbízható módszerét, amely nálunk az egyik legkorszerűbb és legjobb minőségben helyben rendelkezésre is áll! A felvétel segítség orvosnak és páciensnek egyaránt!

 

Digitális panorámaröntgen szolgáltatásunk, nemcsak pácienseinknek, hanem mindenki számára elérhető igény esetén!

 

Gyakran ismételt kérdések