Fogfehérítés

Fogfehérítés

Az esztétikai fogászat nem önálló ágazata a fogászatnak. Feltételez egy különleges hozzáállást a fogorvos részéről, aki igyekszik munkája során az ép fogakra jellemző természetes színt és formákat visszaadni annak érdekében, hogy Önnek szép és megnyerő és természetes mosolya legyen. Ehhez speciális technikák és a legjobb minőségű anyagokra van szükség. Az esztétikai fogászathoz tartozik a fogfehérítés, préskerámia és cirkonkoronák és tömések és in/on/overlayek és a fogékszer is.

 

A fogfehérítés olyan kémiai eljárás, mely a fogak mikroszkópos repedéseiből fehérítő gél bevitelével a színeződéseket kioldja. Nem károsítja a fogzománcot és visszaadja a fogak eredeti színét. A fogfehérítés feltételei elsősorban a tiszta és ép fogazat, mely előkezelést igényel a fehérítő kezelés előtt. A legtöbb esetben egy professzionális tisztításra és fogkő eltávolításra van szükség, ám olykor egy-egy fogat kezelni kell annak érdekében, hogy a fogfehérítő eljárás elvégezhető legyen.

 

A fogak színének változását a következők okozhatják: kávé, tea, cigaretta, festékanyagot tartalmazó zöldségek, gyümölcsök, vörös bor, ételfesték tartalmú ételek italok, gyógyszerártalmak, valamint a fogak szerkezetének megváltozása a kor előrehaladtával. Hangsúlyoznunk kell, hogy a fogfehérítő eljárás csak természetes fogakon alkalmazható, gondos orvosi mérlegelés eredményeként.

 

A fogfehérítési kezelés fajtái:

 

Otthoni

Rendelőnkben elkészítjük a fogmodelljének megfelelő precíziós sínt a felső és alsó fogívre. Otthonában ebbe a sínbe kell belenyomni a fogfehérítő gélt és – fogmosást követően – így felhelyezni a fogaira. Javasolt 8-10 éjszakán keresztül alkalmazni. Reggelenként a sínt el kell távolítani, majd fogat mosni és éjszaka újra feltenni. Érzékenység esetén 1-1 nap kihagyható.

 

 

Rendelői

Ezt a kezelést alapvetően a professzionális fogtisztítást követően, 1-2 nap múlva ajánlott elvégezni. A beavatkozás kis időigényű szemben az otthon végezhetővel, és rövid idő alatt itt is akár több árnyalatnyi színjavulást is el lehet érni. A fogak felszínére felvitt fogfehérítő gél, majd speciális kék fény segítségével érhető el a kívánt hatás: a ragyogóan szép és fehér fogsor!

Gyakran ismételt kérdések