Szájüregi rákszűrés

Szájüregi rákszűrés

Egy sikeres fogászati kezelés minden esetben egy személyes konzultációval indul felkészült szakorvosainkkal. A konzultáció során átbeszéljük Önnel konkrét fogászati problémáját, szükség esetén digitális panorámaröntgen felvételt is készítünk. Ezt követően tájékoztatjuk írásos kezelési tervben a megoldási lehetőségekről és az Ön által elfogadott kezelésekhez időpontot is adunk.

 

A szájvizsgálat része még a stomato-onkológiai szűrővizsgálat, mely tulajdonképpen egy fogászati rákszűrés. Sajnos kevesen tudják, hogy a szájüregben pontosan ugyanúgy előfordulhatnak különböző daganatok és a daganatot megelőző állapotok, mint a szervezet többi részén, ezért nagyon fontos lépés a diagnosztika során a teljes állapotfelmérés. Ezt akár egy elhanyagolt állapot is előidézheti, de megnöveli az esélyeket a daganatos betegségekre a dohányzás, illetve a túlzott alkoholfogyasztás.

 

A stomato-onkológiai szűrővizsgálat révén idejekorán észlelni lehet a daganatos elváltozásokat vagy az azt megelőző állapotot még a kezdeti stádiumban, és ekkor még sokkal több lehetőség áll rendelkezésre ezek kezelésére, mint a későbbiek folyamán. Ez az egyik oka, amiért kiemelt jelentőségű a rendszeres, félévenkénti fogászati ellenőrzés és az ekkor történő diagnosztika.

 

Gyakran ismételt kérdések