Szájhigiéniás tanácsadás

Szájhigiéniás tanácsadás

A szájhigiéniás fogászati kezelések döntően megelőző jellegű kezelések lehetnek. Ilyenek például a fogkőeltávolítás, fogtisztítás, és a gyulladt íny kezelése. A kezelések mellett a szájhigiéniás tanácsadás is fontos szerepet tölt be nálunk.

A fogászati prevenció a szájüreg és a fogak kóros folyamatok kialakulásának a megelőzése, a már kialakult károsodások előrehaladásának lassítása. A preventív tevékenység a fogászatban elsősorban a fogszuvasodás és a fogínygyulladás megelőzését célozza. Ezek hazánkban népbetegségnek számítanak. Magyarországon a fogszuvasodás a lakosság döntő többségét érinti.

A szájhigiéniás kezelések alapvetően a lepedék és a fogkő eltávolításával foglalkoznak. Melyek a jellemző tünetei? Elsősorban a fogínyvérzés, a rossz szájíz és a kellemetlen szájszag. Ha a fogínyünk vérezni kezd, az már rosszat jelenthet, így javasolt azonnal felkeresni fogorvosunkat!

 

A tanácsadás keretében tájékoztatjuk Önöket a helyes szájhigiénia alapelveiről, – nemcsak a megfelelő fogápolási szokásokról - valamint személyre szabott tanácsokat adunk.

Gyakran ismételt kérdések